Lenthe beregeningsmachines
Ontwerp en productie van Landbouwtechniek Braakman


Lenthe beregeningshaspel 500/100

 
De Lenthe 500/100 is een zelfrijdend beregeningshaspel. Dankzij de mechanische aandrijving op waterkracht is zeer efficiënt te beregenen bij een laag brandstofverbruik.


Als basis dient een MF transmissie en achterbrug. De wielen worden middels v-snaren aangedreven.


Tot 5 hectare beregenen per beurt en tot wel 10 hectare beregenen per dag.


Lenthe 500/100 In het kort:
• 500 meter slang, 100mm diameter dunwandig PE-slang
• Zuinige mechanische aandrijving op waterkracht
• Tot 5 hectare beregenen per beurt
• Geschikt voor onregelmatig gevormde percelen
• Nederlands fabricaat met eigen onderdelenvoorziening

"Veehouders die hun grasland of snijmaïs kunnen beregenen beschikken over meer ruwvoer van een hogere kwaliteit, beregenen loont"

Constructie:

De machine is volledig gegalvaniseerd en verzonken voor een lange levensduur. Dankzij de mechanische aandrijving, op basis van een trekker-transmissie en achterbrug, is de machine zeer eenvoudig gebleven. Door de juiste versnelling te selecteren, in combinatie met de verwisselbare nozzles in het kanon, kun je eenvoudig variëren met de watergift zonder bijkomst van eletronika. In de praktijk ligt de capaciteit op 5 hectare per beregeningsbeurt bij een gift van 20mm. De wielaandrijving geschiedt middels v-snaren. Een turbine ontbreekt en dat maakt de haspel efficiënt, met een laag dieselverbruik voor de pomp tot gevolg. Door de v-snaren te ontspannen kan de machine worden uitgetrokken, of desnoods ook opgerold. Een zeer lichte trekker volstaat, ook in lang gras. Is de machine aan het einde van zijn trek, dan stopt hij automatisch dankzij de mechanische afslag. De machine staat op 1500mm spoorbreedte, zodat zonder schade in maïs beregend kan worden. Daarom dat het kanon hoog op de machine is gemonteerd. Het reguliere onderhoud blijft beperkt tot enkele smeernippels.